INSTITUCIONALNA PODRŠKA

Početkom 2013. godine prijavili smo se na Pozivni natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, za sudjelovanje u pilot-programu uvođenja sustavne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruga osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u 2013. godini.

Razvojna suradnja kroz programske podrške svojevrsni je model tematskih fondova kojima se na specifičan način razvija suradnja, prijenos znanja, ali i financijski ulaže u pojedino programsko područje razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Osnovni cilj razvojne suradnje kroz programske podrške je zajedničko djelovanje na iznalaženju sustavnih modela podrške razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj u različitim programskim područjima.

Podrška se dobiva za daljnje djelovanje udruge i obavljanje njene osnovne djelatnosti pod uvjetom da udruga u prijavi kvalitetno predstavi glavne, strateške programe koje provodi te smjernice organizacijskog razvoja dokazujući na taj način svoj doprinos pozitivnim promjenama u društvu u jednom ili više programskih područja djelovanja kojima se potiče razvoj demokracije i civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Zadovoljili smo sve tražene kriterije i nakon prvog kruga bodovanja svih pristiglih prijava ušli smo u drugi krug bodovanja koji se temeljio na kompletnoj kontroli financijskog poslovanja i transparentnog rada same Udruge.

Očito je prepoznat naš rad te je prijava pozitivno riješena, odnosno odobrena nam je u cijelosti zatražena financijska podrška.

Odobravanjem institucionalne podrške zaposlili smo stručnu osobu na administrativno-financijskim poslovima i nabavili jedno stolno računalo s odgovarajućim pisačem.

No, najbitnije od svega je da smo tim putem osigurali veći dio neophodno potrebnih sredstava za obavljanje osnovne djelatnosti.

Isto tako, nakon stanke u 2012. godini, mogli smo opet organizirati masovno druženje svih članova u vidu likovne kolonije “Dobro je činiti dobro”, a tiskat će se i nastavak časopisa “Fijolica”.

Sam nastavak institucionalne podrške od značajnog je utjecaja za ostvarivanje strateških pravaca Udruge u iduće tri godine, pri čemu već provodimo trogodišnji program tumača/prevoditelja hrvatskoga znakovnog jezika za eliminiranje komunikacijskih barijera izazvanih gluhoćom i osiguravamo asistente djeci oštećena sluha u redovnim vrtićima.

 

 

Prezentacija HZJ-a u dječjim vrtićima i školama

...
Više

Okruglim stolom nastavljeno obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Međimurskoj županiji

...
Više

Gradonačelnik Kovač primio predstavnike udruga osoba s invaliditetom

...
Više

Prijemom u Međimurskoj županiji krenulo obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

...
Više

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ponosna na svojih uspješnih šezdeset godina

...
Više

Žena iza kulisa: Komunikacijska posrednica Martina Vrbanec

...
Više

Pjevale na dva načina: čujno i nečujno

...
Više

60 godina međimurske Udruge gluhih i nagluhih osoba

...
Više